Valueline - 1.5 meter - Coax kabel

€ 6,99 (incl. 21% BTW)
Voorraad: 1695
Vandaag besteld, maandag in huis
Extra korting!
Aantal 1€6,99Aantal 2-9€6,82Aantal 10 en meer€6,57

Valueline coax kabel wit 1.5 meter viervoudige afscherming

Geschikt om een apparaat aan te sluiten op een Abonnee Overname Punt (AOP), ook wel Service Overname Punt genoemd, of een accessoire als een coaxversterker, splitter of meervoudige splitter (multitap). Om dat mogelijk te maken zijn de uiteinden voorzien van gladde buis connectoren (IEC). Aan de ene kant is het een stekker (met pen in huls, mannetje, male), aan de ander kant een contrastekker (met opening, vrouwtje, female). Omdat een AOP (ongeacht de uitvoering) en ook de provider opsteekfilters erop, voorzien zijn van een male IEC moet hierop de female kant van de kabel worden aangesloten. Aan de apparaat- of accessoire zijde is het altijd een ingang van het vrouwelijke type. Wat veelal onderschat wordt is de betekenis van dit verbindingsmiddel in de hele antenneketen. De kwaliteit van de gehele keten wordt steeds bepaald door de zwakste schakel erin. Daarom is het zaak een kwalitatief goede kabel te hebben, de vraag is alleen wat dat dan is. Kort door de bocht: een coax die storingsvrij het signaal doorgeeft. We gaan hier bekijken hoe dat dan gerealiseerd wordt.

Viervoudige afscherming tot 120 dB

Het antennesignaal ontmoet op zijn weg van provider naar televisie of ander apparaat enkele hobbels. In de kabel zelf kunnen al oneffenheden zitten die het terugwerpen (reflecteren), dan ondervindt het ook nog eens weerstand (impedantie) en wordt het gehinderd door storingen van buitenaf. Het eerste wordt uitgedrukt in een reflectiefactor, het tweede wordt in een meer grijpbare eenheid demping (in decibels) aangegeven en het derde als afschermdemping (in decibels). Meestal wordt alleen de derde waarde opgegeven. Die bedraagt voor deze coax 120 dB (een theoretische topwaarde). Om dat mogelijk te maken is de afscherming opgebouwd uit vier lagen: twee gevlochten lagen en twee folielagen. Niet alleen kan het antennesignaal gehinderd worden, het kan ook zelf als storing werken voor andere apparatuur via elektromagnetische velden. Om dit tegen te gaan, zijn in de buurt van de uiteinden buisjes aangebracht. Deze zogenoemde ferrietkernen vormen een hoge weerstand tegen het hoogfrequente antennesignaal. Op die manier kan het geen storing vormen voor andere apparatuur.

Retourgeschikt

We zijn gewend dat het ‘internet, radio en televisie’-dataverkeer binnenkomt van de provider en naar de eindapparatuur gaat. Maar omgekeerd is ook het geval. Als je emails verstuurt, een bestand upload, telefoneert, een film huurt, een programma pauzeert etc. dan gaat er dataverkeer naar de provider toe. Dit is het retourverkeer (feitelijk pure data) en wordt in de 5 MHz band verstuurd, daar waar het heengaande dataverkeer in de band tussen 470 MHz en 680 MHz wordt getransporteerd. Feitelijk zijn tegenwoordig al dit soort kabels retourgeschikt, van nature al gewoonweg omdat ze de bandbreedte voor het retourverkeer zonder meer aankunnen. Bovendien is tweerichtingsverkeer gewoon nodig om te kunnen internetten. Het retourverkeer moet niet verwisseld worden met reflectiesignaal. Retour is gewenst, reflectie niet. Dat laatste wordt door oneffenheden in de coax of misaanpassing in de aansluiting van de kabel op de AOP of het apparaat teruggezonden en werkt het heengaande signaal tegen. Deze Valueline is erop gemaakt om hiervan zo min mogelijk last te hebben.


Specificaties
Meer over Valueline - 1.5 meter - Coax kabel (Productcode: 8277347563.4903)
 Lengte
1.5 meter
 Soort
Coax kabel
 Stekker type
Recht
 Afscherming
Viervoudig
 Merk
Valueline
 Kleur
Wit
 Aansluiting 1
IEC Male
 Aansluiting 2
IEC Female
 Mantel type
PVC
 Ader type
Koper
 Afschermdemping
120 dB
 Signaal
Analoog En Digitaal
 Impedantie
75 Ohm