Goobay - 1.5 meter - Coax kabel

€ 1,99 (incl. 21% BTW)
Voorraad: 687
Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis!
Extra korting!
Aantal 1€1,99Aantal 2-9€1,94Aantal 10 en meer€1,87

Goobay haakse coax kabel wit 1.5 meter

Een antennekabel voor aansluiting op een antennewandcontactdoos en een coaxversterker enerzijds of een decoder of televisie anderzijds. Een modem kan hiermee niet rechtstreeks aangesloten worden. Dat geldt ook voor versterkers met schroefconnectoren. Dit Goobay-product heeft prima eigenschappen. Een dubbele afscherming volgens klasse A door een 112 voudig gevlochten aluminium omhulling, corrosiebestendig door vernikkelde connectoren, een kernader van staal met een koperlaag eromheen en een PVC mantel. Met de haakse connectoren is hij ideaal voor montage in situaties waarin weinig ruimte is, zoals achter een flatscreen. Naar gelang de toepassing kan het nodig zijn om een verloopkabel of -stekker van IEC female naar F male te gebruiken.

Stoorsignalen buiten houden

De naamgeving voor coax vindt haar oorsprong in de opbouw van de kabel. Het is meerlaags met twee afschermlagen oftewel dubbele afscherming. Door de aanwezigheid van mobiele telefonietoestellen die rond de 800 MHz frequentie werken, net daar waar ook het televisiesignaal actief is, is het nodig beschermingsmaatregelen te nemen. Er worden namelijk elektromagnetische golven uitgezonden door de mobiele toestellen die het signaal in de kabel kunnen verstoren. Daarom dat er een aluminium vlechtwerk is aangebracht dat maar liefst 112 keer gevlochten is en daarmee een echt vangnet met nauwe mazen vormt voor de storing. Op die manier wordt dan een minimum demping behaald van 80 dB. Dat is eenvoudig gezegd een prima waarde, zeker voor huishoudelijke omgeving. De connectoren zijn intern doorverbonden met de afscherming en daarmee eveneens afgeschermd.

Goedkoop en toch goed, kan dat wel?

Dat goedkoop miskoop is, hoeft geen stelregel of vanzelfsprekendheid te zijn! Zeker in huiselijke omgeving zijn er minder strikte eisen aan een coax dan in professionele bedrijfsomgeving. Een coax bestaat in de kern, letterlijk en figuurlijk, in principe uit koper. Tot zover nog niks nieuws, echter men heeft ontdekt dat alleen koper niet persé hoeft. Deze Goobay heeft een kern van staal, voorzien van een laagje koper. Dit heet CCS oftewel copper clad steel. Als er een antennesignaal over de kabel heen gaat gebeurt er iets opvallends. Dat gaat namelijk stromen aan de buitenkant van de geleider en niet door de kern ervan. Dan is het veel handiger om de kern van een goedkoper materiaal te maken en alleen de buitenkant van koper. Op die manier spaar je geld zonder voor die toepassing aan kwaliteit in te boeten.

Corrosiebestendig

De connectoren zijn voorzien van een nikkellaag. Hiermee wordt corrosie vermeden. Waarom is dat van belang. Als het gaat corroderen gaat dit ten koste van de signaalgeleiding, impedantiewaarde (misaanpassing, leid tot het ‘terugkaatsen’ van het binnenkomende signaal) en leidt tot interne interferentie. Dit laatste betekent, eenvoudig uitgelegd, dat de corrosieplek als een diode gaat werken oftewel internetsignalen in het downstream (‘download’) gebied gaan die in de upstream (‘upload’) storen. Als er dan ook nog eens sprake is van een gelijkspanning op de coax, dan gaat er een elektrolytisch proces plaatvinden en kunnen zelf materialen gaan oplossen! Reden genoeg om vochtigheid tegen te gaan, door materiaal te nemen dat niet kan corroderen.


Specificaties
Meer over Goobay - 1.5 meter - Coax kabel (Productcode: 8936016583.4903)
 Lengte
1.5 meter
 Soort
Coax kabel
 Stekker type
Haaks
 Afscherming
Dubbelvoudig
 Eigenschappen
Haakse Stekkers
 Merk
Goobay
 Kleur
Wit
 Aansluiting 1
IEC Male
 Aansluiting 2
IEC Female
 Mantel type
PVC
 Ader type
Koper
 Afschermdemping
80 dB
 Signaal
Analoog En Digitaal
 Impedantie
75 Ohm
 Kabeldiameter
5.3 mm