Goobay - 1.5 meter - Coax kabel

€ 2,29 (incl. 21% BTW)
Voorraad: 1342
Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis!
Extra korting!
Aantal 1€2,29Aantal 2-9€2,23Aantal 10 en meer€2,15

Goobay coax kabel zwart 1.5 meter met ferrietkern

Wanneer je last hebt van storing op een apparaat dat niet is verbonden met coax, dan is het heel goed mogelijk dat juist de coax de boosdoener is. In dat geval biedt deze Goobay uitkomst. Hij is voorzien van twee ferrietkernen/-filters, is dubbel afgeschermd met een minimale waarde van 80 dB en heeft twee met de aluminium afscherming verbondene IEC connectoren. Die zijn vernikkeld om corrosie tegen te gaan. De karakteristieke afsluitimpedantie bedraagt 75 ohm. Hij heeft prima eigenschappen dankzij het toegepaste foamed polyethyleen diëlektricum, dat een zeer lage signaaldemping (-verlies) kent. De ader is van staal voorzien van een laagje koper, CCS genoemd. Alleen geschikt voor CATV, niet voor satellietschotelontvangst. Ook niet met een verloopstuk/-kabel.

Bijzonderheden

De ferrietfilters vormen bijna letterlijk de sluitstukken van deze Goobay hier. De twee zwarte buisjes bij de uiteinden zijn aangebracht om uitstraling van het signaal tegen te gaan. Bij hoge frequenties ontstaan elektromagnetische golven die zich via de lucht voortplanten en in andere elektro(nische) apparatuur stroompjes opwekken (induceren). Hierdoor gaan ze de gewenste signalen in die andere apparaten verstoren. Ferriet vormt voor hoge frequenties een grote weerstand, zodat de stromen die aan de buitenkant van de afscherming vloeien worden tegengehouden en zich zo niet als elektromagnetische golven kunnen verplaatsen via de lucht. De afscherming op haar beurt houdt externe stoorsignalen (denk aan mobiele telefoons) tegen met een dubbele ‘wand’. Die bestaat uit een aluminium folielaag met daaromheen gewikkeld een 112-voudig gevlochten aluminium omhulsel. Door die enorme vlechting wordt een goed dekkende bescherming verkregen. Dat levert een minimale demping (onderdrukking) op van 80 dB. En dat is heel goed! Bovendien zijn de connectoren verbonden met het gevlochten omhulsel en zijn daarmee zelf beschermd tegen externe storing.

De ader

De kern van deze kabel is dat de kern van staal is met een laagje koper. Dit is bijzonder, omdat normaliter coax een koperen aderkern heeft. Echter omdat hier in tegenstelling tot ethernet en audio geen basisband (frequenties vanaf 0 Hz) wordt gebruikt, maar een band tussen 5 MHz en 680 MHz, kan hier wel staal genomen worden. Bij die hoge frequenties gaat de stroom merendeels richting buitenkant van de ader vloeien en heeft het geen nut om ook het centrum van de ader nog van koper te maken. Dus in dit geval kun je met goedkoper materiaal volstaan zonder aan kwaliteit in te boeten.

De connectoren

Afscherming van de coax alleen heeft geen zin. Dat komt doordat er ook via de connectoren nog instraling kan plaatsvinden. Denk daarbij aan niet goed op elkaar aansluitende of niet afgeschermde pluggen. In beide gevallen werken de connectoren als antenne. Om dit tegen te gaan zijn ze intern doorverbonden met de afschermlaag. Maar dan heb je nog een ander probleem: corrosie. Dit veroorzaakt reflectie in het signaal, waardoor het zichzelf tegenwerkt, en vermenging van de internet downstream met upstream waardoor de laatste wordt gestoord. Daarom zijn de pluggen vernikkeld. Ze zijn van het type IEC, dat wil zeggen dat ze uit gladde hulzen bestaan. Daarmee vormen ze de tegenhanger van de schroefaansluitingen van het F-type. Daarom kan deze kabel rechtstreeks alleen maar aangesloten worden op een antennewandcontactdoos, versterker, splitter of decoder. Niet op een kabelmodem.


Specificaties
Meer over Goobay - 1.5 meter - Coax kabel (Productcode: 2571206745.4903)
 Lengte
1.5 meter
 Soort
Coax kabel
 Stekker type
Recht
 Afscherming
Dubbelvoudig
 Merk
Goobay
 Kleur
Zwart
 Aansluiting 1
IEC Male
 Aansluiting 2
IEC Female
 Mantel type
PVC
 Ader type
Koper
 Afschermdemping
80 dB
 Signaal
Analoog En Digitaal
 Impedantie
75 Ohm