Coax kabels 50 meter

Een coax kabel van 50 meter is een makkelijke manier om meerdere verbindingen in huis aan te leggen, zoals naar je televisie of je internet modem. Een dergelijke uitvoering van die afmeting koop je per rol. Dit betekent dat je er voor gebruik minimaal twee stekkers voor elk stuk bij moet kopen. De rol kun je dan vervolgens op de gewenste lengte afknippen en klaarmaken voor gebruik. Een rol van 50 meter is dus meestal handig als je meerdere verbindingen in huis of op kantoor wilt aanleggen. Wil je de uitvoering hier in zijn geheel gebruiken, dat kan ook maar vergeet dan niet een antenneversterker ertussen te plaatsen.

Hoe kun je de coax kabel 50 meter gebruiken?

Een dergelijke afmeting van 50 m kun je alleen op een rol kopen. Dit in tegenstelling tot uitvoeringen met kleinere afmetingen. Deze laatste koop je vaak met de stekkers die er al op aangesloten zijn. Het voordeel daarvan is dat je ze direct kunt aansluiten. Het nadeel is dat de lengte natuurlijk niet meteen exact goed is en je meestal wat overhoudt die je ergens in een hoek moet zien kwijt te raken. Voor het mooiste effect koop je dus een coax van 50 m en knip je die keurig op lengte af. Het aansluiten van de twee stekkers is in principe niet heel moeilijk. Het vereist wel extra gereedschap. Voor meer uitleg kun je bovendien legio uitlegfilmpjes vinden op bijvoorbeeld YouTube.

Afscherming en storing

De afscherming is belangrijk bij het kopen van de juiste coax, zeker bij deze afmeting. Het gaat hierbij om de metalen afschermlaag die om de isolator zit, die wederom om de kopergeleider heen zit. Deze afschermlaag moet uitstraling van het signaal op andere apparatuur vermijden en tevens instraling van buitenaf voorkomen. Signalen die worden doorgegeven hebben namelijk een frequentie. Net zoals bijvoorbeeld radiozenders, of de 4G verbinding van de telefoonmast. Met de grote hoeveelheid dataverkeer in de ether is de kans op storing vrij groot. Is de afscherming dan niet goed, dan stoort dit draadloze signaal dat van de kabel. Het resultaat: storingen op bijvoorbeeld je televisie of op je internet modem. Die afschermingen bestaan in diverse varianten, van eenlaags tot en met vierlaags. De lengte van de kabel, de mate van externe storing of juist de aanwezigheid van apparatuur bepalen welke laag je nodig hebt. De mate van afscherming wordt uitgedrukt in decibel. Een waarde van minimaal 80 dB is al voldoende voor huishoudelijke toepassingen.

Vragen en advies

Heb je vragen over het zelf monteren van een coax kabel 50 meter, heb je vragen over welke van onze producten te kiezen of wens je een meer technische vraag te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.


Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,2
Zeer goed "Bedankt voor de snelle levering. " 9,0
Uitstekend "Nooit geweten dat er zoveel verschil is tussen de kabels. Gelukkig wel snel de juiste gevonden." 9,5
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links