Coax kabels 5 meter

Om televisieprogramma’s via de kabel te ontvangen heb je een coax kabel 5 meter nodig als verbindingsstuk tussen het punt in de muur waar het signaal binnenkomt en de aansluiting van de televisie. Ook om verbinding te maken met kabelmodem, satellietschotel en TV decoder wordt coax kabel gebruikt. Bij een coax kabel wordt signaalverlies beperkt door (dikkere) kabel te gebruiken met een betere isolatie. Bij een coax kabel 5 meter zie je vaak dat de isolatie van de binnenkabel beter is dan die van een kabel van 1 meter. De isolatie voorkomt niet alleen dat er verlies van het signaal naar buiten toe is, maar ook dat er geen signalen van buitenaf storing veroorzaken in de kabel.

Kies de juiste stekker voor coax kabel 5 meter

De coax kabel 5 meter wordt door ons geleverd met verschillende stekkers. De soorten stekkers in ons assortiment zijn IEC-plugs, F-connectoren en RCA-stekkers. Om het signaal van de muur naar de televisie te brengen heb je (meestal) een coax kabel 5 meter met IEC-plug nodig. De IEC-pluggen hebben een vrouwelijke en een mannelijke uitvoering. Bij het aansluiten van de kabeltelevisie stop je de vrouwelijke plug in de muur en de mannelijke in de televisie. De F-connectoren worden voornamelijk gebruikt voor randapparatuur en schotelantennes, daarom heten de kabels met F-connectoren in onze webshops “satelliet kabels”. Wat de F-connector connector zo speciaal maakt, is dat je de connector aan kunt draaien zodat deze goed vast zit en weinig kwaliteitsverlies heeft. Monteer je zelf een F-connector op een coax kabel 5 meter dan is het belangrijk dat je deze goed aansluit, omdat deze anders wordt beïnvloed door storing van buitenaf. Als de F-connector is vastgedraaid, hoort er geen speling meer op de plug te zitten, zit die er wel dan is de connector waarschijnlijk verkeerd op de kabel gemonteerd. RCA-pluggen worden vooral gebruikt voor de overdracht van audio. De RCA-plug is één van de bekendste pluggen en wordt ook wel ‘A/V Jack’ genoemd.

Accessoires voor de coax kabel 5 meter

Naast de coax kabels 5 meter bieden wij een groot assortiment aan praktische accessoires aan. Wij leveren contactdozen die je in de muur kunt monteren op de plek waar het kabelsignaal binnen komt. Op deze contactdoos kun je dus de coax kabel kabel 5 meter met een IEC-plug aansluiten. Ondanks de verschillende soorten stekkers is het soort signaal dat door de coax kabel 5 meter loopt altijd hetzelfde. Dit heeft als voordeel dat je een verloopstekker kunt gebruiken om één van de eerdergenoemde stekkers om te zetten in een ander type. Zo kun je zowel de mannelijke als de vrouwelijke IEC-plug omzetten naar een F-connector (mannelijk of vrouwelijk). Ook kun je een verloopstekker gebruiken om een mannelijke IEC-plug om te zetten naar een vrouwelijke, of vice versa. Wij hebben ook splitters in ons assortiment waarmee je 1 signaal uit 2 uitgangen kunt laten komen. Hierbij kan de splitter ook als verloopstekker worden gebruikt, je kunt bijvoorbeeld een splitter gebruiken waarbij je er een vrouwelijke IEC-plug instopt en er 2 mannelijke IEC-plugs uit krijgt.

Last van een slecht signaal?

Heb je last van een slecht signaal, dan komt dit vaak door storing op de coax kabel 5 meter. Gelukkig is dit meestal op te lossen door een versterker tussen de kabel en de apparatuur te plaatsen. De versterker versterkt het signaal waardoor je geen last meer hebt van het slechte signaal. Ruis is meestal een ‘te zacht’ signaal om te ontvangen, waardoor je door het plaatsen van een versterker dit zachte signaal weer normaal maakt. De versterker kan dus helpen om ruis te voorkomen door het signaal weer sterk genoeg te maken om door je televisie te worden begrepen. De meeste versterkers splitsen het signaal ook op in 2 uitgangen, waardoor je de versterker ook kunt gebruiken als splitter. Het voordeel van de versterker boven de splitter is dat je dus geen last hebt van signaalverlies.

Coax kabel splitten

Gebruik je een coax kabel van 10 meter dan kun je deze ook vervangen door 2 stuks coax kabel 5 meter met een versterker ertussen. Om storingen en ruis te verminderen kun je ook zorgen dat er minder omgevingsinvloeden op de kabel van toepassing zijn. Dit kun je doen door te zorgen dat de coax kabel 5 meter niet met andere kabels in aanraking komt en door ervoor te zorgen dat er weinig apparatuur in de buurt van de kabel is die verstorende signalen kunnen sturen. Doordat normale splitters (zonder versterker) signaalverlies geven, is het belangrijk hier zo min mogelijk van te gebruiken. Bij het kiezen van een coax kabel 5 meter is het dus belangrijk om vooraf te weten waar je de kabel voor gaat gebruiken, zo kun je een kabel kiezen met connectoren welke voor jouw doeleinden geschikt zijn. Ook heb je een keuze te maken in prijs, waarbij een goedkopere kabel een grotere kans op storingen en ruis heeft.

Verschillende merken coax kabel 5 meter

Wil je een coax kabel 5 meter kopen, dan heb je de keuze uit verschillende merken. Wij verkopen onder andere de volgende merken: Goobay, Technetix, Home theater, Delock, HQ, Clicktronic, Hirschmann en Valueline. Van deze merken is vooral de Hirschmann coax kabel 5 meter erg populair onder onze klanten. Deze kabel heeft een drievoudige afscherming en een binnenkern van koper. De kabel kan zowel digitale als analoge signalen doorgeven en heeft een afscherming tot wel 95 dB. Zoals je eerder kon lezen heb je bij het kopen van een coax kabel 5 meter kans op storing. Wij adviseren daarom om niet voor de goedkoopste kabels te gaan, omdat bij deze kabels de isolatie minder goed is dan bij de duurdere varianten. Door de betere isolatie van de duurdere kabels is de kans op storingen en ruis een stuk kleiner. De Delock coax kabel 5 meter heeft ter vergelijking een buitenkant van PVC met een tweevoudige afscherming. Bij alle coax kabels 5 meter is de binnenkant van koper. De afscherming is bestand tot maximaal 85 dB.

Vragen en advies

Heb je vragen over een coax kabel 5 meter, heb je vragen over welke van onze coax kabels te kiezen of wens je een meer technische vraag te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links