Coax kabels 5 meter

Om televisie te ontvangen kun je een coax kabel van 5 meter gebruiken als verbindingsstuk tussen het punt in de muur waar het signaal binnenkomt en de aansluiting van de televisie. Er wordt dan verbinding gemaakt met kabelmodem of satellietschotel en TV decoder. Exemplaren met grotere doorsnede oftewel diameter hebben minder signaalverlies. Hoe groter de lengte, hoe groter de weerstand (hier impedantie genoemd) en daarmee demping. De metalen afscherming voorkomt verlies van het signaal van binnenuit, maar ook dat er geen storende signalen van buitenaf, bijvoorbeeld van mobiele telefoons en andere mobiele apparatuur, kunnen binnendringen.

Kies de juiste stekker voor coax kabel 5 meter

Deze wordt door ons geleverd met verschillende soorten stekkers. De soorten die in ons assortiment zijn, zijn IEC-types, F-connectoren en RCA-uitvoeringen. Om het signaal van de muur naar de televisie te brengen heb je (meestal) een type van 5 m met IEC-connector nodig. Dit is de klassieke antennestekker met gladde huls. De klassieke types hebben een vrouwelijke en een mannelijke uitvoering. Bij het aansluiten van de televisie stop je de vrouwelijke plug in de muur en de mannelijke in de televisie. De F-connectoren, met schroefdraad, worden voornamelijk gebruikt voor randapparatuur en schotelantennes. Wat de F-connector zo speciaal maakt, is dat je de plug aan kunt draaien zodat deze goed vast zit en weinig kwaliteitsverlies heeft. RCA-pluggen worden vooral gebruikt voor de overdracht van audio. Het RCA-type is één van de bekendste pluggen en wordt ook wel ‘A/V Jack’ (Audio/Video jack) genoemd.

Accessoires voor de coax kabel 5 meter

Naast de uitvoeringen van 5 m bieden wij een groot assortiment aan praktische accessoires aan. Wij leveren antenne contactdozen die je in de muur kunt monteren op de plek waar het antennesignaal binnen komt. Op deze contactdoos kun je dus een uitvoering met een IEC plug aansluiten. Ondanks de verschillende soorten stekkers is het soort signaal dat hier doorheen loopt altijd hetzelfde. Dit heeft als voordeel dat je een verloopstekker kunt gebruiken om één van de eerdergenoemde exemplaren om te zetten in een ander type. Zo kun je zowel de mannelijke (male) als de vrouwelijke (female) IEC aansluiting omzetten naar een F-connector (mannelijk of vrouwelijk). Ook kun je daarnaast een ander soort plug gebruiken, een koppelstuk genoemd, om een mannelijke IEC-plug om te zetten naar een vrouwelijke, of vice versa. Op die wijze hoef je niet onnodig andere kabels te nemen.

Vragen en advies

Heb je vragen over een coax kabel 5 meter, heb je vragen over welke van onze producten te kiezen of wens je een meer technische vraag te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.


Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,2
Zeer goed "Bedankt voor de snelle levering. " 9,0
Uitstekend "Nooit geweten dat er zoveel verschil is tussen de kabels. Gelukkig wel snel de juiste gevonden." 9,5
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links