Coax kabels 3 meter

Een coax kabel maakt het mogelijk om overal in huis gebruik te maken van internet, televisie en radio. Ze worden in tal van verschillende formaten aangeboden, waarbij er een aantal aspecten zijn om rekening mee te houden. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen een dikke en dunne uitvoering van 3 meter? Om ze te kunnen vergelijken is het belangrijk om te weten hoe ze zijn opgebouwd. Een coax kabel heeft twee geleiders, een binnenste geleider die omgeven wordt door een buitenste geleider. De koperen kern wordt omgeven door goed diëlektricum die bij de kwaliteitsuitvoeringen gemaakt is met verlijmd aluminium afschermfolie.

Kwaliteitsverschil tussen dikke en dunne coax kabel 3 meter

Er worden tal van verschillende soorten aangeboden. Een dunne heeft doorgaans ook een dunnere afscherming, waardoor er sprake is van een hogere demping of signaalverlies. Dit leidt ertoe dat er sneller haperingen in je signaal voor zullen komen. Denk aan blokken in beeld of een tijdelijk wegvallende internetverbinding. Bij een dikker exemplaar is de afscherming ook dikker, waarmee de demping van het signaal minder groot zal zijn. Daardoor is de kwaliteit van het beeld en de internetverbinding beter. Er zijn nog dikkere varianten, maar die worden niet binnenshuis gebruikt alleen onder de grond en in verdeelkasten van providers. Voor het ontvangen van radio, internet en analoge of digitale televisie in huis kiest men doorgaans voor een exemplaar met een impedantie van 75 Ohm en een afschermdemping van minimaal 80 dB of hoger.


Afstand tussen AOP en TV

Naast de dikte speelt ook de lengte een rol bij de kwaliteit van je signaal. Wanneer je hem rechtstreeks vanaf het zogenaamde AOP (Abonnee Overname Punt) laat lopen, kan de coax van 3 meter het signaal probleemloos, en zonder kwaliteitsverlies, over een afstand van 10 m transporteren. Wanneer er tussen het AOP en het apparaat waarop hij aangesloten wordt een splitter zit, dan wordt de maximale afstand nog maar 5 m. Het gebruik van meerdere splitters of een langer type kunnen het signaal ernstig verzwakken. Als gevolg hiervan zul je niet langer normaal televisie kunnen kijken of radio kunnen luisteren op een aangesloten apparaat. In dat geval zou je zelfs een antenneversterker nodig kunnen hebben. 3 meter is prima geschikt om de afstand tussen een splitter en je televisie of radio te overbruggen, maar kan ook worden ingezet voor het stuk tussen het AOP en een splitter.

Vragen en advies

Kies voor een coax kabel 3 meter die jij aansluit bij je persoonlijke voorkeuren! Mocht je vragen hebben of advies willen over onze producten, dan kun je ons op 043-7820543 bellen. Ook kun je onze klantenservice mailen via dit formulier.


Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,2
Zeer goed "Bedankt voor de snelle levering. " 9,0
Uitstekend "Nooit geweten dat er zoveel verschil is tussen de kabels. Gelukkig wel snel de juiste gevonden." 9,5
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links