Coax kabels 20 meter

Wil je een coax kabel 20 meter kopen? Hier vind je een uitgebreid assortiment. Deze zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten, van enkele decimeters tot honderden meters, op rol. Hier vind je meer informatie om een juiste keuze voor een coax kabel van 20 m te maken voor storingsvrij genot van internet, televisie en/of radio. Je kunt ervoor kiezen om een kant en uitvoering van de ze lengte met stekkers te kopen, zoals het assortiment hieronder, maar ook is het mogelijk om zelf stekkers te monteren. Daarvoor kies je dan de 20 m uitvoering die op rol verkocht worden. Het juiste gereedschap, zoals een stripper, losse stekkers en precisie kniptangen, vind je ook in onze shop.

Een aansluiting kiezen

Het aantal verschillende types is bijzonder groot. Het is dan ook belangrijk om weloverwogen een keuze te kunnen maken. Allereerst moet de kabel passen op het apparaat waarvoor je het wilt gebruiken. Voor TV's wordt vrijwel altijd de IEC-connector gebruikt. In de muurdoos past de vrouwelijke IEC-aansluiting, de mannelijke IEC-aansluiting past in de televisie. Een andere aansluiting, de F-connector wordt gebruikt voor het aansluiten van een satellietkabel op de schotel buiten het huis. Bij de installatie hiervan moet er wel voor gezorgd worden dat de verbinding naar de satellietschotel goed waterdicht is. De RCA-aansluiting wordt gebruikt voor het overbrengen van video- of geluidssignalen. Er zijn ook exemplaren verkrijgbaar zonder aansluiting. Deze kun je gebruiken als je losse stekkers hebt of ze juist niet nodig hebt en zonder stekker gebruikt. Ook kun je hiermee signalen tussen verschillende contactdozen overbrengen.

Afscherming van een coax kabel 20 meter: wat is handig?

Bij de keuze moet ook gelet worden op de hoeveelheid afscherming. Als je last hebt van storingen, ontstaat dit vrijwel altijd door problemen met, of te weinig, afscherming. Er bestaan enkel-, dubbele-, drie- en viervoudig afgeschermde typen. Hierbij geldt dat viervoudig afgeschermde exemplaren het beste beschermd zijn tegen storingen, terwijl die met slechts een enkelvoudige afscherming ook storingsgevoeliger zijn. Daarom zijn enkelvoudig en in mindere mate ook de dubbel afgeschermde exemplaren vooral bruikbaar op korte afstanden en plekken waar weinig storingen kunnen optreden. Helaas worden signalen door de komst van mobiele telefonie tegenwoordig sneller gestoord en is het verstandig om altijd voor een drie- of viervoudige afscherming te kiezen. De viervoudige afscherming is zo goed, dat deze in theorie direct naast een stoorzender gelegd kan worden zonder dat er in het signaal een storing optreedt. Als je goede kwaliteit zoekt, kun je altijd de Hirschmann uitvoering kopen. Die worden streng gekeurd op kwaliteit.

Lengte, hoe te bepalen?

De maximale lengte waarbij je nog goed bereik hebt, is afhankelijk van de signaalsterkte, de demping en de mate van externe storing. Tot afstanden van 10 meter kun je vrijwel elk goed exemplaar gebruiken. Bij langere lengtes is het belangrijk dat de kern dik genoeg is (dit is het geval bij type 9-uitvoering) om grotere afstanden storingsvrij te kunnen overbruggen. Desondanks is het toch raadzamer een antenneversterker tussen coax en het apparaat te plaatsen. Die zorgt letterlijk voor het versterken van het signaal zodat het over een grotere afstand getransporteerd kan worden zonder dat er storingen optreden.

Vragen en advies

Heb je vragen over een coax kabel 20 meter, heb je vragen over welke van onze coax kabels 20 m te kiezen of wens je een meer technische vraag te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.


Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,2
Zeer goed "Bedankt voor de snelle levering. " 9,0
Uitstekend "Nooit geweten dat er zoveel verschil is tussen de kabels. Gelukkig wel snel de juiste gevonden." 9,5
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links