Coax kabels 20 meter

Wil je een coax kabel 20 meter kopen? Hier vind je een uitgebreid assortiment aan coax kabels. Deze kabels bestaan in alle soorten en maten, van enkele decimeters tot honderden meters. Hier vind je meer informatie over het correct aanleggen van de kabels en het voorkomen van storingen. Je kan ervoor kiezen om de kabels met stekkers eraan te kopen, maar ook is het mogelijk om zelf stekkers aan je kabel te monteren Gereedschap hiervoor vind je op onze site. Zo bieden wij voor iedereen service op maat.

Wat is een coax kabel 20 meter?

De kabel waardoor internet, televisie en radio (hoogfrequente signalen) het huis binnenkomen noem je een coaxiale kabel, afgekort tot coax kabel. De coax kabel 20 meter bestaat uit een binnenste en een buitenste geleider. Over de binnenste geleider worden signalen overgebracht, via de buitenste worden de signalen uit de binnenste geleider geïsoleerd. Zo wordt voorkomen dat er onbedoeld een signaal buiten de kabel wordt uitgezonden of een signaal van buiten de coax kabel 20 meter wordt ontvangen. Voor dit doel zijn ook enkele andere isolerende lagen rondom de kabel aangebracht. Deze isolerende lagen spelen een grote rol in het zonder ruis ontvangen van een internet-, televisie- of radiosignaal: als de coax kabel 20 meter niet uit het juiste materiaal is opgebouwd, zal er gemakkelijk ruis ontstaan. Als je last hebt van ruis is de kans groot dat deze ontstaat door een verkeerd gekozen of aangesloten coax kabel. De meest gebruikte types coax kabel 20 meter hebben een diameter van zo'n 7 mm. De regel is: hoe dikker de kabel is, hoe kleiner het signaalverlies. Wel zijn te dikke kabels in huis niet praktisch.

Een aansluiting kiezen

Het aantal verschillende types coax kabel 20 meter is bijzonder groot. Het is dan ook belangrijk om weloverwogen een keuze te kunnen maken. Allereerst moet de coax kabel 20 meter passen op het apparaat waarvoor je het wil gebruiken. Voor tv's wordt vrijwel altijd de IEC-connector gebruikt. In de muurdoos past de vrouwelijke IEC-aansluiting, de mannelijke IEC-aansluiting past in de televisie. Een andere aansluiting, de F-connector wordt gebruikt voor het aansluiten van een satellietkabel (een coax kabel 20 meter met een betere afscherming) op de schotel buiten het huis. Bij de installatie hiervan moet er wel voor gezorgd worden dat de verbinding tussen de satelliet en de kabel goed waterdicht is afgeschermd. De RCA-aansluiting wordt gebruikt voor het overbrengen van video- of geluidssignalen. Ook zijn er kabels verkrijgbaar zonder aansluiting. Deze kun je gebruiken als je losse stekkers hebt of als je de kabel zonder stekker wilt monteren. Ook kun je hiermee signalen tussen verschillende contactdozen overbrengen.

Afscherming: wat is handig?

Bij de keuze van een coax kabel 20 meter moet ook gelet worden op de hoeveelheid afscherming die een kabel biedt. Als je bij een coax kabel 20 meter last hebt van storingen, ontstaat dit vrijwel altijd door het gebruik van een kabel met de verkeerde afscherming. Er bestaan enkel-, dubbel, drie- en viervoudig afgeschermde kabels. Hierbij geldt dat viervoudig afgeschermde kabels het beste beschermd zijn tegen storingen, terwijl de enkelvoudig afgeschermde kabels hier relatief gevoelig voor zijn. Daarom zijn enkelvoudig en in mindere mate dubbel afgeschermde kabels vooral bruikbaar op plaatsen waar weinig storing optreedt. Op plaatsen waar wel veel signalen via de lucht de kabel bereiken, is het verstandiger om de drie- of viervoudige kabel te gebruiken. De afscherming van een viervoudige kabel is zo goed, dat deze direct naast een stoorzender gelegd kan worden zonder dat er in het signaal een storing optreedt. Als je een goede kabel zoekt, kun altijd de Hirschmann coax kabel 20 meter kopen: deze kabel is streng gekeurd op kwaliteit. Om storing te voorkomen, is het verder belangrijk dat de lengte van de coax kabel beredeneerd gekozen wordt.

Lengte, hoe te bepalen?

De maximale lengte van een coax kabel waarbij je nog goed bereik hebt, is afhankelijk van de signaalsterkte en de demping van de kabel. De signaalsterkte wordt bepaald met een speciale CAI-signaalmeter. Deze apparatuur is kostbaar, dus als je twijfels hebt over de signaalsterkte is het verstandig een deskundige te raadplegen. Het is altijd mogelijk om een kabel met een lengte van 10 meter of minder te gebruiken. Als de kabel een relatief dikke kern (dit is het geval bij coax kabel 20 meter type 9) heeft is deze bruikbaar om grotere afstanden te overbruggen. Bij coax kabel 20 meter type 12 en 18 is het overbruggen van afstanden boven enkele meters niet aan te raden. Als de kabel te kort is, kun je ervoor kiezen om een antenneversterker tussen de coax kabel 20 meter en het apparaat te plaatsen. Een antenneversterker zorgt ervoor dat de signaalsterkte vergroot wordt. Ook kan de versterker gebruikt worden om meerdere televisies aan te sluiten op één coax kabel.

Aankopen en installeren coax kabel 20 meter

Ook moet je bij coax kabel 20 meter erop letten of de kabel in staat is om zowel een analoog als een digitaal signaal te geleiden. Het is van belang om vóór het aanschaffen te controleren of het apparaat waar je de coax kabel 20 meter op wilt aansluiten, om een analoog of een digitaal signaal vraagt. Storing treedt ook op als de impedantie van de kabel en van het apparaat waarop deze aangesloten wordt, van elkaar verschillen. Zorg er daarom voor dat deze waardes overeenkomen. Overigens heeft vrijwel elk apparaat een impedantie van 75 Ohm, dus als je kabel die impedantie heeft is de kans klein dat de impedantiewaarden verschillen. Als laatste criterium: is je coax kabel 20 meter Ziggo geschikt? Als je de voorwaarden waaraan jouw coax kabel 20 meter moet voldoen op een rijtje hebt gezet, kun je een kabel gaan uitkiezen. Je kan een kant-en-klare kabel aanschaffen, waarbij aan beide zijden van de kabel al een stekker gemonteerd is. Je kan er echter ook voor kiezen om met het gereedschap dat je via coax kabel.nl kunt aanschaffen, zelf stekkers op je kabel monteert. Het grote voordeel van zelf monteren is dat je de kabel dan precies op maat kan maken.

Vragen en advies

Heb je vragen over een coax kabel 20 meter, heb je vragen over welke van onze kabels te kiezen of wens je een meer technische vraag te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links