Coax kabels 15 meter

Voor het aansluiten van televisie, internet en radio op de kabel heb je een coax kabel nodig. Deze wordt in verschillende standaardafmetingen geleverd, maar kun je ook per meter kopen. Wil je een coax kabel 15 meter laten overbruggen? Dan is het belangrijk te kiezen voor een goede soort, zodat er geen signaal verloren gaat. De kwaliteit van een coax kabel hangt af van een aantal factoren. Zo spelen de dikte en de lengte van de kabel een rol, maar ook de diameter is van invloed op de gesteldheid van het doorgegeven signaal. Daarnaast zit er verschil in het soort isolatie van de coax kabel. Zo heeft vaste kunststofisolatie een hoger signaalverlies dan schuimkabel.

Coax kabel 15 meter, kabel op maat

De coax kabel verbindt het betreffende apparaat met de wandaansluiting, het Abonnee Overname Punt (AOP) genoemd. Omdat je je bij de indeling van je huis liever niet laat belemmeren door de plaats van het AOP, zijn er coax kabels in diverse lengtes te koop. Mocht je al korte coax kabels in huis hebben, laat je dan niet verleiden deze met een splitter aan elkaar te verbinden tot een langere. Het is vrijwel altijd beter voor het signaal om een kabel uit één stuk te gebruiken. Een coax kabel 15 meter door je woning laten lopen, hoeft geen ontvangstproblemen op te leveren, mits je een goede kwaliteit gebruikt. Zo is de Hirschmann coax kabel 15 meter uitstekend geschikt om de afstand tussen AOP en televisie te overbruggen. Bij een rechtstreekse verbinding kan het signaal met een TV coax kabel 15 meter getransporteerd worden, zonder dat je last krijgt van een geblokt beeld of vervelende haperingen.

Stralingsarm voor goede doorgifte van hoogfrequente signalen

Voor mensen die kabeltelevisie op meerdere plekken in huis willen, zoals bijvoorbeeld op een slaap- of kinderkamer, zijn lange coax kabels onmisbaar. Doordat ze verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren, kunnen ze vrij onopvallend worden weggewerkt. Zeker bij het gebruik van dit soort lange kabels, zoals de coax kabel 15 meter, is het van belang dat storingen voorkomen worden. Daarom is het noodzakelijk om voor tv- en radioaansluitingen een coax kabel te kiezen met een minimale weerstand van 75 Ohm. Deze impedantie zorgt ervoor dat de doorgifte niet belemmerd wordt. Bovendien hebben hoogfrequente signalen, zoals die van computer en televisie, niet alleen een stralingsarme coax kabel 15 meter nodig om geen storende signalen binnen te laten dringen. Het is minstens zo belangrijk dat er ook geen signalen naar buiten worden gelekt. Er zijn zowel coax kabels 15 meter beschikbaar voor thuis als voor professioneel gebruik.

Isolatie tegen signaalverlies bij coax

Een coax kabel 15 meter bestaat uit een binnenste geleider en een buitenste geleider. De koperen kern en de mantel daar omheen voeren beide stroom door de kabel. Omdat de twee geleiders dezelfde as hebben (coaxiaal), worden de elektromagnetische velden vrijwel opgeheven. Dit voorkomt storingen. Iedere coax kabel is geïsoleerd. Het soort isolatie waarmee de koperen kern beschermd is, is van invloed op de signaalsterkte. Een kabel die afgeschermd is met schuimkabel heeft het minste signaalverlies. Vaste kunststofisolatie wordt ook veel gebruikt, maar kan een minder grote afstand overbruggen. De dikte van de kabel zegt in veel gevallen ook iets over de kwaliteit en de afscherming. Een coax kabel 15 meter met een diameter van rond de 11 mm heeft een betere afscherming dan een kabel van dezelfde lengte met een diameter onder 1 centimeter. Over het algemeen is een afscherming van 80dB voldoende, maar de kwaliteit is wel beter bij 95dB. Daarnaast is ook de lengte van de gebruikte kabel van invloed. Een coax kabel 15 meter heeft vaak een betere isolatie dan een korte kabel.

Keurmerk voor coax kabels 15 meter

Voor coax kabels is een keurmerk in het leven geroepen, dat ondersteund wordt door Nederlandse kabelbedrijven. Dit is de zogenoemde Kabel Keur certificering. Het kabelnetwerk in ons land behoort tot de beste ter wereld. Om je zoveel mogelijk van die aanwezige kwaliteit te kunnen laten profiteren, is het belangrijk dat je goede producten gebruikt. Coax kabels 15 meter die voorzien zijn van het Kabel Keur keurmerk zijn getoetst door onafhankelijke experts en voldoen aan de strengste kwaliteitseisen. Zo kun je er zeker van zijn dat jouw coax kabel 15 meter lang geschikt is voor doorgifte van tv-, radio- en internetsignalen en dat storingen tot een minimum beperkt zullen zijn. Er zijn ook providers, die hun eigen keurmerk in het leven hebben geroepen. Zo gebruikt Ziggo een “Ziggo Geschikt” logo om je erop te wijzen dat de betreffende coax kabel 15 meter bruikbaar is voor ontvangst van de door hen doorgegeven programma’s.

Vragen en advies

Je kunt coax kabels in elke gewenste lengte kopen en dus ook een coax kabel 15 meter lang laten “knippen”. Wanneer je kiest voor een standaardafmeting zal er in veel gevallen al een stekker aan voorgemonteerd zitten. Wil je deze er - om wat voor reden dan ook liever zelf opzetten - dan kan dat natuurlijk. Je moet daarvoor wel het juiste gereedschap gebruiken, zodat je de coax kabel 15 meter niet onnodig beschadigt. Op onze site zijn alle benodigde materialen te vinden. Ook voor stekkers, splitters, koppelstukken en versterkers kun je bij ons terecht. De meeste artikelen die op werkdagen voor 22.00 uur besteld zijn, worden de volgende werkdag al geleverd. Betalen kan op diverse manieren, waaronder achteraf, onder rembours, per creditcard, met iDeal of via een bankoverschrijving. Zakelijke klanten kunnen bij ons ook een rekening openen en ontvangen voor hun bestellingen een factuur, die zij binnen 30 dagen dienen te voldoen. Heb je vragen over een coax kabel 15 meter lang, heb je vragen over welke van onze kabels te kiezen of wens je een meer technische vraag over coax kabel te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links