Coax kabels 15 meter

Voor het aansluiten van televisie, internet en radio heb je tegenwoordig nog altijd meestal een coax nodig. Deze wordt in verschillende standaardafmetingen geleverd, maar kun je ook per meter kopen. Wil je een lengte van 15 meter overbruggen? Dan is het belangrijk te kiezen voor een goede soort, zodat er geen signaal verloren gaat. De kwaliteit hangt af van een aantal factoren. Zo spelen de dikte en de lengte een rol, maar ook de diameter is van invloed op de gesteldheid van het doorgegeven signaal. Daarnaast zit er verschil in het soort isolatie. Zo heeft vaste kunststofisolatie een hoger signaalverlies dan schuimkabel. Zeker iets om rekening mee te houden.

Kies de juiste lengte

De coax verbindt het betreffende apparaat met de wandaansluiting, het Abonnee Overname Punt (AOP) genoemd. Omdat je je bij de indeling van je huis liever niet laat belemmeren door de plaats van het AOP, zijn ze in diverse lengtes te koop. Mocht je al korte exemplaren in huis hebben, laat je dan niet verleiden deze met een splitter aan elkaar te verbinden tot een langere. Het is altijd beter voor het signaal om er eentje van één stuk te gebruiken. Een exemplaar van een dergelijke lengte door je woning laten lopen, hoeft geen ontvangstproblemen op te leveren, mits je een goede kwaliteit gebruikt. Zo is de Hirschmann uitvoering van 15 meter geschikt om de afstand tussen AOP en televisie te overbruggen, mits je geen last hebt van veel stoorsignalen (in verband met de kabeldemping die dan toch parten gaat spelen). Zeker in stedelijke gebieden kan dit nog wel eens anders zijn. Bij een dergelijke afstand is het dan raadzaam een antenneversterker te gebruiken.

Stralingsarm voor goede doorgifte van hoogfrequente signalen

Mensen die televisie op meerdere plekken in huis willen, zoals bijvoorbeeld op een slaap- of kinderkamer, zijn op zoek naar lange antenne kabels. Doordat ze ook verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren, kunnen ze vrij onopvallend worden weggewerkt. Zeker bij het gebruik van dit soort lange exemplaren, is het van belang dat storingen voorkomen worden. Daarom is het noodzakelijk om voor tv- en radioaansluitingen een exemplaar te kiezen met een weerstand van 75 Ohm. Deze zogenoemde impedantie zorgt ervoor dat de doorgifte van signalen niet belemmerd wordt. Bovendien hebben hoogfrequente signalen, zoals die van computer en televisie, niet alleen een stralingsarme uitvoering van 15 meter nodig om geen storende signalen binnen te laten dringen. Het is minstens zo belangrijk dat er ook geen signalen naar buiten worden gelekt. Er zijn zowel uitvoeringen van deze lengte beschikbaar voor thuis als voor professioneel gebruik.

Keurmerk voor coax kabels 15 meter

Enkele jaren geleden is een keurmerk in het leven geroepen, dat ondersteund wordt door Nederlandse providers. Dit is de zogenoemde Kabel Keur certificering. Om je zoveel mogelijk van de aanwezige kwaliteit te kunnen laten profiteren, is het belangrijk dat je goede producten gebruikt. Producten die voorzien zijn van het Kabel Keur keurmerk zijn getoetst door onafhankelijke experts en voldoen aan de strengste kwaliteitseisen. Zo kun je er zeker van zijn dat jouw coax geschikt is voor doorgifte van tv-, radio- en internetsignalen en dat storingen tot een minimum beperkt zullen zijn. Er zijn ook providers die hun eigen keurmerk in het leven hebben geroepen. Zo gebruikt Ziggo een “Ziggo Geschikt” logo om je erop te wijzen dat de betreffende coax bruikbaar is voor ontvangst van de door hen doorgegeven programma’s.

Vragen en advies

Heb je vragen over een coax kabel 15 meter, of ben je op zoek naar advies? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.


Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,2
Zeer goed "Bedankt voor de snelle levering. " 9,0
Uitstekend "Nooit geweten dat er zoveel verschil is tussen de kabels. Gelukkig wel snel de juiste gevonden." 9,5
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links