Coax kabels 100 meter

Ga je meerdere lange coax kabels leggen, dan is het handiger om een rol van 100 meter te kopen. Je kunt ze dan zo lang maken als je zelf wilt en je kunt dan zelf de connectoren monteren. De kant en klare exemplaren zijn vaak net niet de lengte die je nodig hebt, waardoor hij meestal net te kort of veel te lang is. Ga je een lengte van 100 m kopen dan is het wel belangrijk dat je het juiste gereedschap bij de hand hebt. Een stripper, precisie kniptang en schroevendraaiers om de connectoren te monteren kun je allemaal in onze shop vinden. Ook kan het zijn dat je antenneversterkers nodig hebt om het signaal over dergelijk grotere afstanden te versterken.

Storingen voorkomen met de coax kabel 100 meter

Het is belangrijk om het signaal van een 100 m exemplaar te versterken, omdat het signaal bij een grotere lengte meer verzwakt. Er is altijd sprake van signaalverlies, maar bij het overbruggen van afstanden boven de 10 m ga je het heel snel en veel meer merken. Een te slecht signaal dat storingen veroorzaakt in de verbinding is relatief makkelijk weg te werken. De eenvoudigste oplossing is het plaatsen van versterkende apparatuur. Hierbij sluit je de coax aan op de antenneversterker, waardoor de verzwakking van het signaal bij grote lengtes minder zichtbaar wordt. Maak de kabel altijd iets langer dan nodig is, dan maakt het ook niet uit als je de connector verkeerd monteert. Je kunt dan altijd nog opnieuw een stuk er vanaf afknippen en het nog eens proberen. Als hij te lang is kun je altijd proberen een stuk ervan weg te werken in de muur.

Waar komt het verschil in prijs vandaan?

Zoals je ziet bieden we in de webshop voor verschillende prijsklassen een coax van 100 m aan, maar waar komt dit verschil in prijs vandaan? Een belangrijke factor is de hoeveelheid afscherming die is aangebracht. Minder goed afgeschermde exemplaren kunnen last krijgen van signaalverlies door ‘lekkage’ naar buiten toe, maar ook van storingen van externe invloeden zoals zendmasten en wifi signalen. Een uitvoering met viervoudige afscherming is beduidend beter beschermd tegen storingen dan een exemplaar met dubbele afscherming. Bij elke uitvoering van 100 meter in onze webshop staat vermeld wat de afscherming in dB is. Hoe hoger dat getal, des te beter de afscherming. Het Hirschmann type staat bekend om zijn uitstekende kwaliteit.

Vragen en advies

Heb je vragen over het zelf monteren van een coax kabel 100 meter, heb je vragen over welke van onze producten te kiezen of wens je een meer technische vraag te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.


Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,2
Zeer goed "Bedankt voor de snelle levering. " 9,0
Uitstekend "Nooit geweten dat er zoveel verschil is tussen de kabels. Gelukkig wel snel de juiste gevonden." 9,5
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links