Coax kabels 100 meter

Ga je meerdere lange coax kabels leggen, dan is het handiger om één lange coax kabel van 100 meter te kopen. Je kunt de kabels dan zo lang maken als je zelf wilt en je kunt dan zelf de connectoren monteren. De kant en klare coax kabels zijn vaak net niet de lengte die je nodig hebt, waardoor je een te lange of een te korte kabel hebt. Ga je een coax kabel 100 meter kopen dan is het wel belangrijk dat je het juiste gereedschap hebt om de kabels te strippen, door te knippen en de connectoren te monteren. Ook kan het zijn dat je versterkers nodig hebt om het signaal van de coax kabel 100 meter te versterken.

Storingen voorkomen met de coax kabel 100 meter

Het is belangrijk om het signaal van lange coax kabel 100 meter te versterken omdat het signaal door de kabel zwakker wordt naarmate de kabel langer is. Alle coax kabels hebben last van signaalverlies, maar alleen bij langere coax kabels zul je hier iets van merken. Een te slecht signaal dat dus storingen veroorzaakt in de verbinding is relatief makkelijk weg te werken. De simpelste oplossing is het plaatsen van versterkende apparatuur tussen de kabel en de aansluiting van een apparaat. Hierbij stop je de coax kabel 100 meter in het versterkende apparaat, waarna deze een versterkt signaal een andere coax kabel 100 meter in stuurt. Je kunt met behulp van een splitter ook het signaal van de coax kabel 100 meter opdelen zodat je het signaal over meerdere kabels hebt. Wel is het belangrijk dat je in dit geval ook gebruik maakt van signaalversterkende apparatuur zodat je op alle aansluitingen een goede ontvangst hebt.

Waar komt het verschil in prijs vandaan?

Zoals je ziet bieden we in de webshop voor verschillende prijsklassen een coax kabel 100 meter aan, maar waar komt dit verschil in prijs vandaan? Een belangrijke factor is de hoeveelheid isolatie die is aangebracht om de kabel te beschermen tegen lekkage, maar ook tegen storingen van externe invloeden. Over het algemeen is een kabel met viervoudige bescherming tegen storingen beter dan een kabel met dubbele bescherming. Wel kan het zijn dat een kabel met dubbele bescherming dikkere beschermlagen heeft. Bij elke coax kabel 100 meter in onze webshop staat tot hoeveel dB de kabel maximaal is afgeschermd. De Hirschmann coax kabel 100 meter staat bekend als een coax kabel van hoge kwaliteit, Hirschmann heeft dan ook al vele jaren ervaring met het produceren van uitstekende coax kabels.

Zelf de kabel op maat maken

Doordat je zelf de kabel op maat maakt zul je ook zelf de eindplugs moeten monteren. Je hebt de keuze uit verschillende typen stekkers, zoals de f-connector en de IEC-plug. Binnenshuis wordt meestal een coax kabel 100 meter met IEC-plug gebruikt, terwijl buitenshuis gebruik wordt gemaakt van een coax kabel 100 meter met f-connector. Als je de kabel dus wil gebruiken om een schotel van buiten met de televisie te verbinden, zul je in ieder geval buitenshuis de f-connector moeten gebruiken. Deze plug is namelijk ideaal voor buiten omdat deze bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Je kunt de plug strak aandraaien waardoor je ook niet bang hoeft te zijn dat er speling op de kabel zit. De andere kant van de coax kabel 100 meter kun je het beste wegwerken in een wandcontactdoos. Een wandcontactdoos zorgt ervoor dat de binnenkomende coax kabel netjes in de muur is weggewerkt. Vervolgens kun je deze in een IEC-plug in de wandcontactdoos stoppen om het signaal van buiten te ontvangen. De andere kant van de coax kabel met de IEC-plugs stop je dan in de tv.

Hirschmann coax kabel 100 meter

Hirschmann is één van de grootste leveranciers van kwalitatieve coax kabels 100 meter op de Nederlandse markt. Hirschmann heeft een breed assortiment waar je uit kunt kiezen zodat er voor elk doeleinde wel een kabel is, van kabels van slechts enkele meters tot grote rollen kabel van 100 meter. Je kunt ook de plugs welke je op de kabel gaat monteren van dit merk bestellen. Hirschmann heeft niet alleen rechte pluggen, maar ook haakse. De haakse plug heeft als voordeel dat de kabel minder ver uitsteekt, zodat je minder ruimte nodig hebt. Deze ruimte kun je gebruiken om bijvoorbeeld de televisiekast dichter bij de muur te schuiven. Het is belangrijk om een satellietkabel van goede kwaliteit te bestellen, omdat deze minder kwaliteitsverlies geeft en langer mee gaat. De goedkopere kabels werken vaak in het begin goed maar geven sneller storingen en andere problemen. De Hirschmann coax kabels zijn ook prima om buitenshuis te gebruiken.

Het juiste gereedschap is belangrijk

Om zelf de kabels op maat te maken en te monteren heb je gereedschap nodig. Allereerst heb je een striptang nodig om de beschermlagen van de coax kabel 100 meter te verwijderen. Als alternatief kun je dit ook gewoon van de kabel af snijden. Het is dan wel belangrijk dat je weet wat je doet zodat je niet onnodig schade aan de kabel aanbrengt, wat tot gevolg kan hebben dat de verbinding minder goed werkt. Het belangrijkste gereedschap om te hebben is een tang om de connectoren aan de kabel te bevestigen. Dit gereedschap is zo belangrijk omdat er geen alternatief voor is. Het is niet verstandig zonder deze tang de connectoren te bevestigen, omdat je dan een kabel krijgt die niet juist op de connector vast zit. Wel heb je connectoren waarbij je geen tang nodig hebt. Bij deze connectoren stop je de kabel in de connector waarna je een schroef aan moet draaien zodat de kabel strak vast komt te zitten in de connector.

Vragen en advies

Maak de kabel altijd iets langer dan nodig is, dan maakt het ook niet uit als je de connector verkeerd monteert. Je kunt dan altijd nog opnieuw een stuk van de kabel afknippen en het nog eens proberen. Als de kabel te lang is kun je altijd proberen een stuk van de kabel weg te werken in de muur. Heb je vragen over het zelf monteren van een coax kabel 100 meter, heb je vragen over welke van onze kant-en-klare coax kabels te kiezen of wens je een meer technische vraag te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links