Coax kabels 10 meter

Een coax kabel kun je per meter kopen, maar in de meeste gevallen is het makkelijker om een exemplaar van een vaste lengte te kiezen. Een type van 10 meter is in dat geval een populaire keuze. Deze is lang genoeg om vanuit een aansluitpunt de meeste plekken in de woning te bereiken. Daarbij heeft een dergelijk exemplaar, door zijn vaste afmeting, op beide uiteinden al een stekker gemonteerd. Wanneer je ze op maat koopt, dan is dit meestal niet het geval en moet je de stekkers zelf nog monteren. Een uitvoering met een lengte van 10 meter is daarentegen meteen klaar voor gebruik om aan te sluiten op je TV, radio of kabelmodem. Kies voor de beste kwaliteit bij voorkeur een exemplaar met keurmerk.

Coax kabel 10 meter in lengte

Iedereen die een TV moet aansluiten op een kabelmodem of het Abonnee Overname Punt (AOP) van een provider, kunnen we een dergelijke kabel aanbevelen. In de meeste woningen is dit lang genoeg om iedere plek in de woonkamer te kunnen bereiken. Ook als de afstand korter is dan 10 m, raden we je aan om toch voor het hier besproken type te gaan. Wat betreft de sterkte is deze afmeting nog net zodanig dat je geen antenneversterker nodig hebt. Ten opzichte van kortere kabels is er bij die korte afstand geen noemenswaardig verschil in signaalsterkte. Daarom komt deze extra lengte dan goed van pas wanneer je de TV of een ander apparaat ooit op een andere plek in de woonkamer gaat plaatsen. Is de hier besproken uitvoering voor deze specifieke aansluiting te lang? Dan kun je het overtollige deel eenvoudig oprollen en bij elkaar binden met een kabelbinder.

Soort aansluiting

Voordat je overgaat op de koop van het hier besproken type, moet je voor jezelf eerst beantwoorden waar je hem precies voor gaat gebruiken. Het kan namelijk zijn dat je voor het verbinden van jouw apparaat een ander soort aansluiting nodig hebt. In de meeste gevallen voldoen de standaard IEC aansluiting met aan het ene uiteinde een male en het andere uiteinde een female stekker. Dit type connectoren heb je onder andere nodig voor het aansluiten van de televisie en radio. IEC male en female connectoren zijn geschikt voor apparaten die regelmatig los- en vastgekoppeld worden. Wil je een meer solide verbinding met een apparaat maken? Dan wordt vaak gebruik gemaakt van zogenoemde F-connectoren. Een F-connector heeft altijd een male stekker en is perfect geschikt voor het aansluiten van een schotelantenne of een internetmodem. Als laatste is er nog de digitale uitvoering met RCA aansluitingen. Deze is bedoeld voor het overbrengen van digitale audiosignalen en heeft, net als een analoge RCA audiokabel, een tulp stekker als connector.

Vragen en advies

Heb je vragen over een coax kabel 10 meter, heb je vragen over welke van onze producten te kiezen of wens je een meer technische vraag te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.


Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,2
Zeer goed "Bedankt voor de snelle levering. " 9,0
Uitstekend "Nooit geweten dat er zoveel verschil is tussen de kabels. Gelukkig wel snel de juiste gevonden." 9,5
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links