Coax kabels 10 meter

Een coax kabel kun je per meter kopen, maar in de meeste gevallen is het makkelijker om een kabel van een vaste lengte te kiezen. Een coax kabel 10 meter is in dat geval een populaire keuze. Deze lengte is lang genoeg om vanuit een aansluitpunt de meeste plekken in de woning te bereiken. Daarbij heeft een coax kabel 10 meter, door zijn vaste lengte, op beide uiteindes al een stekker gemonteerd. Wanneer je een coaxiaal kabel per meter koopt, dan is dit meestal niet het geval en moet je de coax stekker zelf monteren. Een coax kabel 10 meter is daarentegen meteen klaar voor gebruik. De kabel kan direct op een televisie, home cinema set of audio installatie worden aangesloten.

Coax kabel 10 meter in lengte

Iedereen die een aansluiting moet realiseren met een coaxiale kabel, kunnen we een coax kabel 10 meter kopen aanbevelen. 10 meter is namelijk een perfecte lengte voor de kabel. In de meeste woningen is dit lang genoeg om op iedere mogelijke plek in de woonkamer twee aansluitingen met elkaar te verbinden. Zelfs als je met een kortere kabel ook de bestaande taak kan vervullen, raden we je aan om toch voor de coax kabel 10 meter te gaan. Wat betreft de sterkte van het signaal is er weinig tot geen verschil met een aantal meters extra lengte. Deze extra meters komen echter wel goed van pas wanneer je de kabel ooit nog op een andere plek wil gaan gebruiken. Is de coax kabel 10 meter voor deze specifieke aansluiting te lang? Dan kun je het overschot aan lengte makkelijk uit het zicht opbergen door de kabels met een tiewrap bij elkaar te binden.

Samenstelling en werking coaxkabel

De coax kabel wordt zo genoemd omdat de kabel twee geleiders heeft die beiden om dezelfde as lopen. Hier komt de naam coaxiaal vandaan. De samenstelling van een coax kabel 10 meter bestaat uit vier componenten. Dit zijn de kern (ofwel middengeleider), isolatiemateriaal om de kern, een geleidende buitenmantel en een isolerende mantel om de buitenkant van de kabel. Alle vier de componenten vervullen een belangrijke rol bij de werking van een coax kabel 10 meter. De coaxiale kabel is bedoeld voor het overdragen van signalen met een hoogfrequentie en wordt onder andere gebruikt bij het aansluiten van televisies, radio’s, homecinema sets, schotels en satellietontvangers. De laatste jaren verzorgen kabelmaatschappijen, naast televisie en radio, ook internetverbindingen. Hierdoor wordt de coax kabel 10 meter ook steeds vaker gebruikt voor de aansluiting van een internetmodem waarmee een wifi signaal opgezet kan worden in de woning. Hoewel de werking van een coax kabel altijd identiek is, bestaat er wel onderscheid in de diverse soorten aansluitingen die kunnen verschillen per specifieke toepassing waarvoor de kabel gebruikt wordt.

Soort aansluiting coax kabel 10 meter

Voordat je een coax kabel 10 meter koopt, moet je voor jezelf eerst beantwoorden waar je de kabel precies voor gaat gebruiken. Het kan namelijk zijn dat je voor het aansluiten van jouw apparaat een ander soort aansluiting nodig hebt. In de meeste gevallen hebben mensen de coax kabel 10 meter met een standaard IEC aansluiting nodig waarbij het ene uiteinde een male en het andere uiteinde een female stekker heeft. Dit type aansluitingen heb je onder andere nodig voor het aansluiten van de televisie. IEC male en female aansluitingen zijn geschikt voor apparaten die regelmatig los- en vastgekoppeld worden. Wil je een meer solide verbinding met een apparaat maken? Dan wordt in de meeste gevallen een coax kabel 10 meter met F-connector gebruikt. Een F-connector heeft altijd een male stekker en is perfect geschikt voor het aansluiten van een schotelantenne of een internetmodem. Als laatste is er nog de digitaal coaxiaal kabel met RCA aansluitingen. Deze kabel is bedoeld voor het overbrengen van een audiosignaal en heeft, net als een RCA audio kabel, een tulp stekker als aansluiting. De digitaal coax kabel 10 meter met RCA aansluiting brengt een digitaal audiosignaal over.

Welke apparaten vereisen een coaxaansluiting?

Vroeger werd een coax kabel 10 meter vooral gebruikt voor het aansluiten van televisies en radio’s. De twee apparaten werden, via de kabel met IEC aansluiting, rechtstreeks vanaf de aansluiting in de muur van een signaal voorzien. Tegenwoordig wordt de kabelaansluiting niet vaak meer op deze manier gebruikt om een televisie of radio aan te sluiten. Dit wil niet zeggen dat er geen noodzaak meer bestaat voor een coax kabel 10 meter. De komst van kabelinternet heeft ervoor gezorgd dat het binnenkomende signaal nu via een coax kabel met IEC aansluiting eerst vanaf de muur naar een kastje van de kabelprovider loopt. Vervolgens gebruikt men tegenwoordig een HDMI kabel om het signaal van het kastje naar de televisie of radio over te brengen. De coax kabel 10 meter met F-connector is zeer geschikt voor het aansluiten van een satelliet. Dit is een alternatieve manier om een signaal voor je televisie of radio binnen te krijgen. Audioapparaten, zoals homecinema sets en stereo-installaties, maken ook nog regelmatig gebruik van een coaxiaal kabel voor de overdracht van audiosignalen. Deze kabel is dan voorzien van een RCA aansluiting als stekker.

Coax kabel 10 meter voor aansluiten kabel tv

Voor het aansluiten van kabel tv heb je een speciale coax kabel 10 meter Ziggo nodig. Dit moet een kabel zijn die absoluut van goede kwaliteit is. Deze moet namelijk het signaal voor de digitale televisie en internet gaan verzorgen door een connectie te maken tussen de tv-aansluiting op de muur en de mediabox die het signaal verder verwerkt tot televisiebeelden en een snelle internetverbinding. Als je met deze eerste verbinding een storing opvangt dan zal dit effect hebben op de sterkte van beide signalen. We adviseren daarom om bij het kopen van een coax kabel 10 meter, voor het aansluiten van kabel tv en internet, te kiezen voor een exemplaar dat voorzien is van een Kabel Keur certificering of waarvan in de specificaties duidelijk is aangegeven dat de kabel geschikt is voor het aansluiten van tv, bellen en internet van Ziggo. De Hirschmann coax kabel 10 meter is bijvoorbeeld een goede keuze.

Vragen en advies

Heb je vragen over een coax kabel 10 meter, heb je vragen over welke van onze coax kabels te kiezen of wens je een meer technische vraag te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links