Coax wandcontactdozen

Een coax wandcontactdoos (WCD) is ideaal voor een nette afwerking van een binnenkomende kabel. Alternatief hiervoor is om de bekabeling direct door de muur te leggen. Dit ziet er natuurlijk erg slordig en onafgewerkt uit. Met een WCD heb je de mogelijkheid om coax met verschillende connectoren aan te sluiten. Dit wordt vooral gebruikt voor televisie en radio. In onze webshop zijn verschillende uitvoeringen te vinden met elk haar eigen specificaties.

Welke soorten zijn er?

Het is belangrijk om vooraf te weten welke je nodig hebt, er zijn er met een f-connector, een mannelijke IEC plug en een vrouwelijke IEC plug. F-connectoren kun je vastdraaien en zijn vaak waterdicht waardoor deze onder andere buiten worden gebruikt om bijvoorbeeld de schotel te verbinden. Door de f-connector stevig vast te draaien zit er ook geen beweging meer in de kabel, zodat je niet te maken hebt met storingen. Bij een IEC plug sluit je meestal het mannelijke uiteinde op het kastje van je tv aan en de vrouwelijke op de plek waar het signaal de kamer binnenkomt. Je kunt ook kiezen voor een WCD die retourgeschikt is. Retourgeschikt betekent dat je niet alleen signalen kunt ontvangen, maar als je apparatuur hebt die signalen wil versturen kan dat hier ook mee. De wandcontactdozen zelf zijn niet helemaal afgewerkt, daarvoor plaats je een afdekkap op de (opbouw)doos. Zo zorg je voor de nette afwerking, vrijwel altijd van kunststof. Om een WCD te monteren hoef je gelukkig niet super technisch te zijn, al zal het een beginner soms wat tijd kosten.

Monteren van de wandcontactdoos

Om deze te monteren dien je eerst de kabel op de juiste plek te plaatsen zodat je deze op de juiste lengte kunt afsnijden. Gebruik een striptang om het uiteinde ervan te strippen en haal de losse onderdelen er vanaf zodat de binnenste koperen draad te zien is. Maak de kabel nu vast in de doos (door drukken of klemmen, dit hangt van de wandcontactdoos af). Draai hem niet te strak vast omdat dit ook voor storingen kan zorgen. Vervolgens kun je hem vastschroeven op de gewenste plek. Plaats nu de wandcontactdoos opbouw over de inbouwdoos heen zodat het geheel er netjes uitziet.

Gereedschap bij het monteren van de coax wandcontactdoos

Meestal kun je de opbouw doos vastzetten door een enkele schroef aan te draaien. Draai ook deze schroef niet te strak om beschadigingen aan de behuizing te voorkomen. De behuizing is ten slotte van kunststof gemaakt en door te hard draaien breng je permanente beschadigingen aan de behuizing toe. Gereedschap die je nodig hebt bij het monteren zijn onder andere: een striptang waarmee je de coax kunt strippen of doorknippen en schroevendraaiers. Natuurlijk heb je voor de montage ook de WCD zelf nodig. Omdat niet iedereen een striptang tot zijn beschikking heeft kun je ook gebruikmaken van een scherp mesje. Gebruik je een mes om de kabel te strippen dan moet je wel goed weten wat je doet en tot hoe diep je kunt snijden, je wilt hem ten slotte niet beschadigen. Het beschadigen ervan zorgt voor ruis in het signaal.

Vragen en advies

Heb je vragen over welke van onze coax wandcontactdozen te kiezen of wens je een meer technische vraag te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.


Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,2
Zeer goed "Bedankt voor de snelle levering. " 9,0
Uitstekend "Nooit geweten dat er zoveel verschil is tussen de kabels. Gelukkig wel snel de juiste gevonden." 9,5
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links