Coax strippers

Een coax stripper wordt gebruikt om dito kabels te bewerken en functioneert op vrijwel dezelfde manier als het kabelequivalent die je bijvoorbeeld voor elektriciteitskabels gebruikt. Een antennekabel zorgt voor het transport van tv- en radiosignalen van het ontvangstpunt binnen je woning naar de verschillende apparaten die hierop worden aangesloten. Naast een splitter wordt vaak een antenneversterker gebruikt, die het signaal opwaardeert. Een extra hulpmiddel om overal in huis televisie te kunnen ontvangen, is het hier besproken handige stukje gereedschap zodat je jouw netwerk op maat kunt aanleggen.

Wat kan ik met een coax stripper?

Hiermee kun je op een handig wijze een coax van isolatie ontdoen. Dit betekent dat je het uiteinde gedeeltelijk blank kunt maken om deze vervolgens op een stekker aan te sluiten. De stekker, een female- of male-stekker, kun je vervolgens in het ontvangstpunt, je televisie of een splitter steken. Met een dergelijk apparaat wordt het weghalen van de isolatie een relatief eenvoudige klus voor veel mensen. Houd er rekening mee dat je de binnenzijde niet mag beschadigen tijdens dit proces. Dit kan onder meer voor een ernstige ruis in het signaal zorgen of zelfs voor helemaal geen verbinding. Daarbij is het van groot belang dat de stekker erna op de juiste wijze aangesloten. Wanneer de stekker niet stevig zit kan dit eveneens voor een ernstige ruis zorgen.

De juiste uitvoering vinden

Voordat je het televisie- en radiosignaal in huis kunt ontvangen is het noodzakelijk om een geschikte coax aan te schaffen. Hierbij verschilt het formaat zowel in de dikte, als in de lengte. Over het algemeen geldt dat des te langer die is, des te groter de kans op ruis in het signaal ook zal zijn. Kies bij voorkeur dus voor een zo kort mogelijke variant tussen het ontvangstpunt van je woning en je televisie. Met een stripper is het mogelijk om een te lange isolatie in te korten, zodat je deze bijvoorbeeld niet opgerold op de grond hoeft te laten liggen. Ook de dikte is van invloed op de kans op ruis in je signaal. Des te dikker, des te kleiner is de kans op ruis. Het is raadzaam om de kabel en het hier besproken hulpgereedschap samen uit te zoeken. Niet iedere stripper is namelijk geschikt voor iedere diameter. De diameter loopt uiteen van 8 tot maximaal 12 millimeter.

Vragen en advies

Heb je vragen over welke van onze strippers te kiezen of wens je een meer technische vraag te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.


Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,2
Zeer goed "Bedankt voor de snelle levering. " 9,0
Uitstekend "Nooit geweten dat er zoveel verschil is tussen de kabels. Gelukkig wel snel de juiste gevonden." 9,5
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links