Coax stekkers

De coaxkabels die je per meter of per rol bestelt, worden niet afgemonteerd geleverd. Dit is gedaan omdat je deze zelf op de lengte kunt maken die je nodig hebt. Voordat je ervan gebruik kunt maken moet nog wel op beide uiteindes een stekker gemonteerd worden (afmonteren). Dit kan er eentje met IEC- of F-connector zijn. Het monteren van een dergelijk type is een klus die je makkelijk zelf uit kunt voeren als je over de juiste kennis en gereedschappen beschikt. Wij voorzien je graag van alle benodigdheden om een stekker op de correcte wijze op een kabel te bevestigen.

Twee soorten coax stekkers

Bij een IEC moet je vooral goed opletten of het om een male of female type gaat. Een televisie sluit je meestal aan met een male uitvoering en het contact in de muur met een female. De varianten met F-connectors zijn makkelijker te herkennen. Op het aan te sluiten apparaat zal dan namelijk schroefdraad te zien zijn bij het contactpunt. Met dit type hoef je ook niet op te letten of het apparaat een male of female type heeft. Deze hebben namelijk altijd een F-connector male. Deze soort lijkt op een moer met een dunne pin in het midden. In de meeste gevallen zal je echter een IEC uitvoering nodig hebben voor de verbinding die je wilt realiseren. Verschillende modellen kun je op deze pagina vinden. Heb je er toch een met een F-connector nodig? Dan kun je deze onder de accessoires in de categorie F-connector vinden.

Push-On Coax stekker monteren

Bij het bekijken van het aanbod op deze pagina, zal je ontdekken dat het monteren op verschillende manieren uitgevoerd kan worden. Zo is er bijvoorbeeld een Push-On uitvoering verkrijgbaar. Met deze eigenschap zal de montage op de kabel een heel stuk makkelijker zijn. Daarbij zorgt een push-on uitvoering ook voor een betere aansluiting waardoor je minder kans op storingen hebt. Dit zijn eigenschappen die de hogere prijs van dit type rechtvaardigen. Het monteren vereist niet meer dan hem met de hand erop drukken. Voordat je zover bent moet de kabel wel eerst op de juiste manier geprepareerd worden. De vier stappen die hiervoor ondernomen moeten worden staan hieronder duidelijk beschreven.

  • kabel recht afknippen op de gewenste lengte;
  • Met een stripper 12 tot 14 mm van buitenmantel verwijderen;
  • Vouw de buitengeleider naar buiten over de buitenmantel;
  • Strip nog een extra 6 tot 7 mm van de binnenmantel af.

Vragen en advies

Heb je vragen over welke van onze kant-en-klare coax stekkers te kiezen of wens je een meer technische vraag te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.


Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,2
Zeer goed "Bedankt voor de snelle levering. " 9,0
Uitstekend "Nooit geweten dat er zoveel verschil is tussen de kabels. Gelukkig wel snel de juiste gevonden." 9,5
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links