Coax koppelstukken

Een coax koppelstuk kan in meerdere situaties goed van pas komen. Zo is het bijvoorbeeld een handig hulpmiddel als je enkele kabels hebt liggen die echter de ‘verkeerde’ stekkers hebben om op de apparatuur of hulpmiddelen aan te sluiten. Je kunt ermee een stekker, die aan het uiteinde zit, van een tegengestelde aansluiting voorzien. Je kunt van een female (‘vrouwtje’ of contrastekker), een male (‘mannetje’ of stekker) maken en vice versa. Het wordt vaak verward met een verloopstekker, die aan beide uiteinden verschillende soorten connectoren heeft.

Coax koppelstuk als verlengstuk of adapter

Deze kun je ook gebruiken om een kabel te verlengen. Als je er een met een vaste lengte hebt gekocht, bijvoorbeeld 1 of 2 meter, en deze blijkt niet lang genoeg te zijn dan kun je er twee aan elkaar bevestigen. Deze adapters hebben helaas een onvermijdelijk manco: demping. Een enkel verlengstuk is geen probleem, echter meerdere ervan om korte kabels aan elkaar te plakken gaat vanwege die demping ten koste van de signaalkwaliteit. Een dergelijke adapter gebruikt je bij gelijksoortige aansluitingen, aan beide zijden bijvoorbeeld een F-connector of aan beide uiteinden een IEC-connector. Heb je aan één kant bijvoorbeeld een IEC-stekker en aan de andere kant een F-connector, dan heb je een verloopstekker nodig.

Vragen en advies

Heb je vragen over het gebruik van een coax koppelstuk, heb je vragen over welke van onze kant-en-klare modellen te kiezen of wens je een meer technische vraag te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.


  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links